11 april 2011

Door duistere kelders (nieuws, 2011)

THRILLERNIGHT IN DONKER UTRECHT

Het nieuwe literatuurfestivel City2Cities in Utrecht, dat zaterdag 9 april van start ging en nog duurt tot 21 april, heeft een speciale thrillernight in de programmering opgenomen. Op vrijdagavond 15 april verandert het oude centrum van de Domstad in een onheilspellende thrillerstad.

De thrillernight op locaties rond de Stadhuisbrug in Utrecht geeft de bezoeker met een sterke maag een onvergetelijke rondgang langs de hoogtepunten van de Zweedse, Schotse en Utrechtse thriller. Vanaf het Nachtrestaurant van de Winkel van Sinkel vaart Charon aan een stuk door de levenden naar de overkant: de duistere kelders van de bibliotheek die alleen via een overtocht per boot bereikt kunnen worden. Binnen komt onverschrokken passant oog in oog te staan met dolende figuren zoals horror-Pippi met zombie-Meneer Nilsson die je een glaasje absint aanbieden.

Er zijn interviews, signeersessies en gesprekken met ondere anderen de Zweedse auteur Jens Lapidus ('Snel Geld'), drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex, de nieuwe Scandinavische belofte Jan Wallentin, schrijver-recensent Elvin Post en Helen Fitzgerald (Kleine meisjes). Ex-politicus Boris Dittrich presenteert zijn eerste thriller 'Moord en brand', Tineke Jorissen-Wedzinga vertelt over haar werk als vertaalster van Stieg Larsson en de Utrechtse misdaadauteurs Ed van Eeden ('De vogelspin') en Daniëlle Hermans ('Het Tulpenvirus') spreken over Utrecht als thrillerstad.

Met de griezelverhalenexpert kan de reiziger voorts mee op een tour door de Utrechtse binnenstad, waar hij hem of haar de donkerste momenten uit de Utrechtse geschiedenis laat beleven. (Goede nachtrust achteraf niet gegarandeerd door de organisatie). Verder is er gelegenheid tot een dansje op de dansvloer der verderf, kun je al je zintuigen de kost geven bij de Eet-o-theek, is er avontuurlijke popmuziek, een dj-set van Pleased to meet you, Mr. Stranger en nog veel meer.

Er is ook een speciaal arrangement: voor de volledige thriller-ervaring kun je een passe-partout voor de thrillernight kopen inclusief een diner volledig in thrillerstijl in restaurant De Winkel van Sinkel. Voor meer informatie: www.city2cities.nl.

City2Cities Thrillernight
Wanneer: 15 april, vanaf 20:00u
Kaarten: € 15,- / €12,50 met korting
Vertrekpunt: Werf van het Nachtrestaurant van de Winkel van Sinkel

City2Cities Thrillernight + Diner Arrangement
Wanneer: 15 april, vanaf 17:00u
Kaarten: € 32,00 / € 29,50 met korting
Locatie: Nachtrestaurant Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht

Geen opmerkingen: