12 april 2011

The House of Silk (nieuws, 2011)

WATSON SPREEKT IN NIEUW SHERLOCK HOLMES-AVONTUUR

Eenentachtig jaar na de dood van zijn geestelijk vader, Arthur Conan Doyle, en 106 jaar na het laatste boek van de beroemde bewoner van 221B Baker Street in Londen, verschijnt er een nieuw avontuur van speurder Sherlock Holmes. Het heet 'The House of Silk' is geschreven door de Britse kinderboekenauteur Anthony Horowitz (1956).

Het verhaal speelt zich af in 1890 en wordt verteld door Holmes' assistent dr. Watson, die in tehuis voor ouderen verblijft. Holmes is dan al een jaar dood. De thriller opent met een treinroof in Boston, waarna het verhaal zich verplaatst naar de omgeving van Wimbledon.

Horowitz (foto) is momenteel op promotietour in de Verenigde Staten, maar onthulde de titel in een gefilmd interview, dat werd vertoond op de London Book Fair. Het boek is af, vertelde Horowitz, het manuscript ligt in een kluis bij zijn uitgeverij Orion. Het 85.000 woorden tellende boek komt in november van dit jaar op de markt in een, volgens de uitgeverij, 'enorme oplage'.

Horowitz verklaarde dat hij weinig 'extra's' aan het karakter van Holmes heeft toegevoegd. ,,Ik ben uiterst voorzichtig te werk gegaan. Ik bewonder de verhalen van Conan Doyle enorm. Ik wilde me geen al te grote vrijheden veroorloven.''

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: