08 april 2011

Ondanks de komma's (nieuws, 2011)

AANZOEK IN DANKWOORD

Of het een positief effect heeft op een plek in de bestsellerlijst valt nog te bezien, maar je trekt er als schrijver wel de aandacht mee: een aanzoek in je dankwoord. En dat is wat de 28-jarige Australiër Christopher Currie flikt in zijn nog te verschijnen debuutthriller 'The Ottoman Motel'.

Na de lof te hebben toegezwaaid aan zijn uitgever, zijn vrienden en de lokale espressobar, waar hij gedurende het hele herschrijfproces heeft gebivakkeerd, richt Currie zich aan het eind van het dankwoord tot zijn vriendin Leesa Wockner. ,,Als het mogelijk is om elke dag nog meer op iemand verliefd te worden, dan is dat wat ik doe'', schrijft de auteur uit Brisbane. ,,Aan mijn lieveling, aan de reden waarom ik mijn leven leef, Leesa Wockner, die, als ze dit leest, hopelijk ermee instemt om met me te trouwen, ondanks het grote aantal komma's in deze zin.'' Gelukkig voor Currie maakt Wockner geen punt van de vele komma's en heeft ze inmiddels ja gezegd.

Currie publiceerde eerder de novelle 'Dearly Departed'. 'The Ottoman Mystery', die op 2 mei wordt uitgebracht, is zijn eerste thriller. Het vertelt het verhaal van Simon, wiens ouders verdwijnen uit hun hotel in het stadje Reception. Terwijl het politie-onderzoek gaande is, realiseert Simon zich dat hij niet zeker is wie hij kan vertrouwen.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: