07 april 2011

Wordt verwacht 237 (nieuws, 2011)

HOLT IN TWEEVOUD

'Law & Order' meets 'House', is de omschrijving die uitgeverij Cargo toekent aan 'Hartslag' van Holt & Holt. Het is de eerste thriller die de Noorse succesauteur Anne Holt samen met haar broer Even Holt heeft geschreven. Het boek ligt in juli 2011 in de winkel.

Een ICD, de implanteerbare cardioverter defibrillator, is een slimme pacemaker die levens redt en jaarlijks bij miljoenen mensen wordt ingebracht. Maar in het voorjaar van 2010 sterven twee hartpatiënten in een Noors ziekenhuis ten gevolge van de pacemaker die hun leven had moeten redden.

Dokter Sara Zuckerman, hoofd-cardiologie van het Bærum Ziekenhuis, is de de eerste die vermoedt dat er iets vreselijk mis is met de meest gebruikte pacemaker ter wereld. Zuckerman ontdekt met haar collega Ola Farmer een computervirus dat de ICD heeft besmet, een virus met dodelijke gevolgen. Ergens op de wereld heeft iemand de programmatuur aangepast om levens te nemen in plaats van te redden. En het virus verspreidt zich als een olievlek.

Anne Holt (1958) werkte als journaliste, nieuwslezeres en als juriste bij de politie van Oslo. Later was zij de Noorse minister van justitie. Haar broer Even Holt is civiel ingenieur en cardioloog in het ziekenhuis van Bærum, vlak bij Oslo, waar ook 'Hartslag' zich afspeelt.

Andere nieuwe titels:

Chevy Stevens - 'Onwetend' (september 2011). Sara Gallagher heeft een eigen bedrijf als antiekrestaurateur, een dochter en een vriend. Maar er is één vraag waar ze mee worstelt: wie zijn haar echte ouders? Na een lange zoektocht ontdekt ze dat haar vader een moordenaar is. En dat hij van haar bestaan afweet.
Michael Robotham - 'De afrekening' (september 2011). Oud-commissaris Vincent Ruiz wordt in Londen door een dievegge van enkele dierbare bezittingen beroofd. Ontstemd over zijn eigen naïviteit gaat hij naar haar op zoek, maar als hij haar uiteindelijk heeft gevonden, moeten ze samen vluchten voor hun leven.
Donna Leon - 'Dodelijke conclusies' (september 2011). Commissario Brunetti wordt laat op de avond van een uitgebreide maaltijd weggeroepen omdat het lichaam van een vrouw is gevonden. Ze lijkt een natuurlijke dood gestorven, maar na gesprekken met buren en familie vermoedt Brunetti dat er meer aan de hand is.
James Patterson & Maxine Paetro - 'Het tiende jaar' (juli 2011). De bruiloft van brigadier Lindsay Boxer lijkt snel vergeten als ze wordt opgeroepen om een gruwelijk misdrijf op te lossen: een tienermeisje is voor dood achtergelaten en haar pasgeboren baby is spoorloos verdwenen.
David Peace - '1977' (juli 2011). Tweede deel in thrillercyclus 'The Red Riding Quartet'. Vervolg op '1974'.
Jo Nesbø - 'De ratten' (november 2011). Inhoud nog niet bekend.
Karin Slaughter - 'Gevallen' (juli 2011). Wat begint als een normale dag, zal voor Faith Mitchell eindigen in een nachtmerrie. Er wrodt ingebroken in het huis van haar moeder, een onbekende man wordt vermoord en er vindt een gijzeling plaats. En haar moeder, voormalig hoofd van een narcoticabrigade, lijkt spoorloos verdwenen.

Geen opmerkingen: