22 april 2011

Gesignaleerd 23 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

KARIN BRYNARD - MOORD OP HUILWATER

Bij uitgeverij Ailantus is deze week verschenen 'Moord op Huilwater' van de Zuid-Afrikaanse journaliste Karin Brynard.

Kunstschilderes Freddie is met haar zwarte adoptiedochtertje op Huilwater vermoord. Omdat in de omgeving van deze boerderij vee is gestolen waarbij nachtwakers zijn gedood, zien de boeren er de zoveelste 'plaasmoord' in. Hun eerste verdachte is opzichter Dam, een bosman. De boeren vormen door hun woede voor politie-inspecteur Beeslaar en zijn twee onervaren adjudanten steeds meer een bedreiging. En dan is er nog Freddies zuster Saar die in geen jaren de oude plaas van haar ouders had bezocht. Als ze op Huilwater aankomt, vindt ze tussen Freddies schilderijen er een die haar dood lijkt te voorspellen. Net als Beeslaar denkt zij dat de moordenaar geen veedief is. Ze neemt Dam in vertrouwen.

Karin Brynard versloeg de vrijheidsrellen in Soweto in de jaren tachtig. Ze was aanwezig bij de vrijlating van Nelson Mandela en volgde de ontwikkelingen die leidden tot het einde van de apartheid. Ze is nu freelance journalist en woont in Stellenbosch.

Karin Brynard - Moord op Huilwater. Vertaling: Riet de Jong-Goossens. Uitgeverij Ailantus, 460 pag. ISBN 9789089530509, € 24.95

Geen opmerkingen: