07 april 2011

Gifbeker (nieuws, 2011)

MOGELIJK MISDRIJF KOPIE VAN SLEUTELSCÈNE THRILLER

Misdaadauteur Jac. Toes schrok toen hij het krantenbericht las over een zesenveertigjarige man die zondag 3 april onwel werd tijdens de halve marathon in Venlo, nadat hij vanuit het publiek een bekertje water zou hebben aangepakt dat vervuild was met de harddrug amfetamine.

,,De beschrijving van de toedracht is een exacte kopie van de sleutelscène uit mijn misdaadroman 'Fotofinish'', zegt Toes. ,,Het toeval wil dat ik die scène op dit moment bewerk voor het scenario van een in 2012 uit te zenden televisieserie op basis van het boek.'' Of er inderdaad sprake is van het kopiëren van de passage uit 'Fotofinish', dat in 1998 bekroond werd met de Gouden Strop, zal uit het onderzoek moeten blijken.

De man moet het bekertje zo’n zes kilometer van de finish hebben aangepakt van een toeschouwer. De politie gaat voorlopig uit van een poging tot zware mishandeling. Na de finish van de Venloop moest de man uit Heythuysen meteen naar het ziekenhuis. Daar werd de amfetamine in zijn lichaam gevonden. Pas vandaag kon de man weer naar huis.

Amfetamine heeft een sterk oppeppende werking en is in het uitgaanscircuit ook wel bekend als 'speed'. In de sport werd het in het verleden ook gebruikt als doping. Gebruik van de drug kan levensgevaarlijk zijn, omdat het kan leiden tot hart- of leverfalen. Tijdens de Venloop raakten nog wel vijf andere mensen onwel, maar bij hen was er volgens de organisatie geen sprake van amfetamine.

Geen opmerkingen: