08 april 2011

Gesignaleerd (19)

(vers van het mes)

WILLIAM LASHNER - BEROEPSGEHEIM

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt maandag 11 april 'Beroepsgeheim' van William Lashner. Een standalone-thriller, dus zonder Lashners vaste held Victor Carl.

Kyle Byrne gold niet zo lang geleden nog als een belofte, omdat hij als jongeman uitblonk in baseball. Tegenwoordig hangt hij echter doelloos rond in de vele bars van Philadelphia. Geld heeft hij niet, ambitie evenmin. Easy does it. Maar Kyle wordt ingehaald door zijn verleden. Hij is namelijk de onwettige zoon van de prominente advocaat Liam Byrne, die twaalf jaar geleden overleed.

Inmiddels blijkt dat Liam en diens compagnon Laszlo Toth zich met behoorlijk duistere praktijken bezighielden, waar Kyle nu de rekening voor gepresenteerd krijgt. En die rekening kan hij niet betalen.

William Lashner studeerde rechten aan de universiteit van New York en werd daarna strafpleiter in Philadelphia. Hij volgde het beroemde University of Iowa Writers Program en is nu fulltime schrijver. Hij woont met zijn gezin in Wynnewood, Philadelphia.

Eerder verschenen bij A.W. Bruna 'De verliezers' (juli 2007), 'Wie volgt?' (mei 2008), 'Verdiende straf' (november 2008), 'Gezworen vijanden' (april 2009) en 'Erewoord' (januari 2009). 'Beroepsgeheim' werd genomineerd voor de Shamus Award (categorie Best Hardcover Novel).

William Lashner - Beroepsgeheim. Uitgeverij A.W. Bruna, 288 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 229 9932 5

Geen opmerkingen: