19 april 2011

Nee, dus (nieuws, 2011)

THRILLER TE DUITS VOOR GOUDEN STROP

De thriller 'Chimaera' van Xenia Kasper, manager van sterren als Linda de Mol en Bridget Maasland, is dit jaar als inzending geweigerd door de organisatie van de Gouden Strop. De thriller was aanvankelijk in het Duits geschreven. En voor de Gouden Strop komen alleen oorspronkelijk Nederlandstalige boeken in aanmerking.

Xenia Kasper is van oorsprong Duitse, maar woont en werkt in Nederland. Ze heeft als bijnamen pitbull, Duitse herder en het IJzeren Gordijn. In het blad Viva zei ze zelf: ,,Ik ben de neezegger van Linda.'' Nu heeft ze zelf ook een keer nee te horen gekregen.

De jury van de Gouden Strop heeft dit jaar het recordaantal van 111 boeken moeten lezen. Volgens Inge Ipenburg, voorzitter van de Gouden Stropjury, hadden het er makkelijk 120 kunnen zijn, als uitgevers maar op tijd boeken hadden ingezonden. Hoe moeilijk kan het zijn om op tijd boeken op de post te doen, vroeg Ipenburg zich af. Tijdens de persbijeenkomst over de nominaties van de Gouden Strop ging de voormalig GTST-actrice nog even in op de reacties op haar benoeming tot voorzitter. ,,Velen waren erdoor verrast. Geloof me, ik zelf ook'', aldus Ipenburg, die zich voorafgaande aan de juryperiode nog beschouwde als 'praktisch maagdelijk' ten opzichte van de Nederlandse thriller. Die achterstand heeft ze nadien 'ruimschoots' ingehaald.

Geen opmerkingen: