06 april 2011

Gesignaleerd (18)

(vers van het mes)

KATHLEEN MCGOWAN - HET MEDICI MYSTERIE

Bij uitgeverij A.W. Bruna is verschenen 'Het Medici Mysterie' van Kathleen McGowan, een thriller over de renaissance en een zoektocht naar het geheim van de beroemde en beruchte familie De’ Medici.

Na de controversiële publicatie van haar zoektocht naar het evangelie van Jezus Christus, Het Boek der Liefde, duikt journaliste Maureen Paschal opnieuw de geschiedenis in, omdat haar geliefde Berenger Sinclair een link blijkt te hebben met Lorenzo de’ Medici.

In hun zoektocht ontrafelt Maureen de kunstwerken van de grote meesters en vrienden van de De’ Medici’s: Donatello, Botticelli en Michelangelo. Ze vindt aanwijzingen naar de legende van Longinus Gaius, de Romeinse soldaat die Jezus met zijn speer stak. Zou deze Romein, gedoemd om eeuwig te leven, iemand kunnen zijn die ze kent? Zou zijn beruchte Speer van het Lot, zelfs door Hitler gezocht, de sleutel kunnen zijn voor Berengers lot? Terwijl Maureen en Berenger haastig op zoek gaan naar antwoorden, worden ze achtervolgd door iemand die de eeuwenoude bloedvete voor altijd wil beëindigen…

Kathleen McGowan begon op jonge leeftijd met schrijven en was al voor haar twintigste journaliste. Toen ze 21 jaar oud was, verhuisde ze naar Ierland. Daar wierp ze zich op de studie van internationale folklore en mythologie, en de geschiedenis van de orale traditie in Europa en het Midden-Oosten. Ze heeft twintig jaar lang onderzoek gedaan op vier continenten naar de legenden rond Jezus Christus en Maria Magdalena. McGowan woont tegenwoordig in Los Angeles met haar man en drie zonen. Van 'Het Magdalena Mysterie' en 'Het Jezus Mysterie' zijn in Nederland en Vlaanderen ruim 42.000 exemplaren verkocht.

Kathleen McGowan - Het Medici Mysterie. Uitgeverij A.W. Bruna, 396 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 229 9297 5

Geen opmerkingen: