22 april 2011

Gesignaleerd 25 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

AINO TROSELL - NIET HET KIND WEL DE VROUW

Bij uitgeverij De Geus verschijnt 30 april de thriller 'Niet het kind wel de vrouw' van de Zweedse schrijfster Aino Trosell. Het is de tweede thriller met heldin Siv Dahlin in de hoofdrol.

Tijdens een schoolreisje naar de bergen van Noord-Zweden wordt een vijftienjarige jongen door een schot van een elandjager gedood. Is het een ongeluk of een kwaadaardige moord?

Siv Dahlin, die in de buurt aan het werk is wanneer het schot wordt gelost, besluit de zaak op eigen houtje te onderzoeken. Aan de basis van de moord blijkt een obsessieve liefde en langgekoesterde jaloezie te liggen. De jongen was geen doelwit maar werd slachtoffer.

Aino Trosell (1949) schrijft romans, thrillers, toneelstukken, kinderboeken en novelles. 'Onder druk' is haar eerste thriller. Ze kreeg voor dit boek in 1999 de Poloni-prijs voor het beste vrouwelijke thrillerdebuut. Trosells tweede thriller 'Als het hart nog slaat (de eerste met Siv Dahlin) werd bekroond als Beste Zweedse Misdaadroman van 2000.

Aino Trosell - Niet het kind wel de vrouw. Vertaling: Edith Sybesma. Uitgeverij De Geus, 351 pag.,€ 21,90. ISBN 9789044516210

Geen opmerkingen: