14 april 2011

Heilige huisjes (nieuws, 2011)

VADER EN DOCHTER TERLOUW SCHRIJVEN VVV-THRILLER

De Poaskeerls in Ootmarsum, de Pancratiusbasiliek in Tubbergen, het Syrisch-orthodoxe klooster St. Ephrem in Glane, de Kroezeboom in Fleringen, de kleine sjoel in Haaksbergen, Huis Singraven in Denekamp, de Hellehond in De Lutte en de synagoge in Enschede.

Langs deze en meer 'heilige huisjes' komen de verhaalfiguren Leonie en Job Reders in de Twentse thriller 'Hellehonden' van Jan en Sanne Terlouw. Vader en dochter werden door het Twents Bureau voor Toerisme gevraagd de zesde aflevering van hun thrillerserie rond het duo Reders en Reders in Twente te laten afspelen, om het religieus erfgoed in deze streek op de kaart te zetten.

De thriller is onderdeel van het project 'Langs Heilige Huisjes', dat toerisme naar Twente moet bevorderen, maar tegelijk de kennis van het religieuze erfgoed moet stimuleren. Na een voorbereidingstijd van vijf jaar is 'Hellehonden' deze week gepresenteerd en gaat de website langsheiligehuisjes.nl online. In mei komt er bovendien een boekje met wandel- en fietsroutes.

Het verhaal: Tijdens een oecumenische conferentie op De Zwanenhof in Twente wordt in het park van het bezinningsoord een lichaam gevonden. Een lichaam zonder hoofd. Leonie Reders, die als psychologe op De Zwanenhof werkt, belt vader Job. Tijdens hun gezamenlijke speurtocht naar de dader komen ze langs vele Heilige Huisjes in Twente. Ze ontdekken dat niet alleen in de sagen en mythen van deze streek maar ook in de werkelijkheid van alledag menig hoofd van het lichaam wordt gescheiden. Waar blijven de hoofden, en wat is het motief? Is hier sprake van gewone criminaliteit of zit er iets anders achter? Het boek is verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

(Bron: Twentsche Courant Tubantia)

Geen opmerkingen: