12 april 2011

Web van intriges (nieuws, 2011)

MARION PAUW OP EENVOUDIGE TOUR

De thriller 'Drift' van Gouden Strop-winnaar Marion Pauw is opgenomen in de serie Leeslicht van de Stichting Lezen & Schrijven. Leeslicht is een serie boeken in eenvoudige taal voor volwassen die moeite hebben met lezen.

'Drift' is gebaseerd op de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. Hoofdpersoon Jill verhuist met haar vriend naar Aruba. Hij is veel aan het werk en als afleiding gaat Jill een duikcursus volgen. Jill komt erachter dat haar duikleraar betrokken is bij de verdwijning van een Amerikaans meisje en komt terecht in een web van intriges. Het origineel van Marion Pauw verscheen in 2007.

Leeslicht is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Doel van de boekenserie is om te komen tot een structureel aanbod van gemakkelijk leesbare boeken voor (jong)volwassenen. Nederland telt anderhalf miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Leeslicht bevat nu 26 titels. Sinds de uitgave van het eerste Leeslicht-boek in 2007 zijn inmiddels meer dan 33.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: