25 november 2010

Wordt verwacht 213 (nieuws, 2010)

BIKKELS OP BOOREILAND

Gelukkig wordt er ook nog aan mannelijke lezers gedacht, die een ware testosteronthriller op waarde weten te schatten. Uitgeverij Van Holkema & Warendorf brengt in mei 2011 een 'explosieve' thriller op de markt, die, zo wordt aangenomen, de fans van Tom Clancy, Robert Ludlum en de 'Die Hard'-films zal plezieren. Het gaat om 'Obelisk', het debuut van de Amerikaanse producer Howard Gordon, de drijvende kracht achter de adrenalineserie '24'.

Gideon Davis, vredestichter en onderhandelaar, heeft praktische en tactische vaardigheden die hem goed van pas komen als hij door zijn vriend en regeringsfunctionaris Earl Parker wordt gevraagd om een ontspoorde geheim agent uit Zuidoost-Azië terug te halen naar Washington. Deze geheim agent, Tillman Davis, is geïnfiltreerd in het terroristische netwerk van Abu Nasir, dat nu dreigt het geavanceerde olieplatform Obelisk op te blazen - met bemanning en al. De Amerikaanse regering vermoedt dat Tillman is overgelopen. En Tillman wil zich maar aan één persoon overgeven: zijn broer, diplomaat Gideon Davis.

Als het plan om Tillman terug te halen mislukt, moet Gideon zelf proberen de Obelisk te ontzetten en de gijzelaars te bevrijden. Tillman is ook aan boord, maar niets wijst erop dat hij daadwerkelijk van plan is om zich over te geven.

Scenarioschrijver en producent Howard Gordon (New York, 1961) brak door in de televisiewereld door afleveringen voor de televisieserie 'Spenser: For Hire' te schrijven. Daarna schreef hij diverse scripts voor de series 'Beauty and the Beast' en 'The X-Files'. Gordon werkte ook mee aan 'Buffy The Vampire Slayer' en 'Angel'. Sinds 2006 was hij uitvoerend producent van de actieserie '24' en schreef hij regelmatig afzonderlijke afleveringen. Na de laatste reeks van '24' stortte Gordon zich op een nieuwe serie, 'Homeland', over een Amerikaanse soldaat die tijdens de invasie van Irak vermist raakt. Lezers die azen op de thriller 'Obelisk', zullen een niet door de uitgeverij met name genoemde krant in de gaten moeten houden, want daarmee wordt een weggeefactie op touw gezet.

Andere nieuwe titels:

Joy Fielding - 'Blind vertrouwen' (maart 2011). De vijftigjarige Marcy rouwt om haar dochter. Devon verdween tijdens een kanotocht en haar lichaam werd nooit gevonden. Maar dan ziet Marcy haar dochter op straat.
John Lescroart - 'Schade' (april 2011). 'Ro' Curtlee, veroordeeld voor diverse verkrachtingen, wordt op borgtocht vrijgelaten. Tot groot ongenoegen van rechercheur Abe Glitsky. Maar dan wordt kort na Ro's vrijlating een getuige in diens proces vermoord.
Wulf Dorn - 'IJzige stilte' (april 2011). Al 23 jaar wordt psychiater Jan Forstner geplaagd door de verdwijning van zijn broer. Het enige wat hij nog van hem heeft, is de dictafoon die de toen zesjarige Sven altijd bij zich droeg. Daarop staat zijn stem, gevolgd door ijzige stilte.
Stuart MacBride - 'Verbrijzeld' (mei 2011). Alison en Jenny zijn Aberdeens beroemdste zingende moeder-dochterduo. Iedereen is dol op hen. Maar dan slaat het noodlot toe. Het duo is spoorloos verdwenen en in alle media verschijnen eisen om losgeld.
Michael White - 'De moordkunstenaar' (februari 2011). In al zijn jaren bij de politie is inspecteur Jack Pendragon nog nooit geconfronteerd met zo'n gruwelijke reeks moorden. De lichamen van de slachtoffers zijn op verschrikkelijke wijze verminkt en vervolgens zo gepositioneeerd dat ze verwijzen naar werken van beroemde surrealistische schilders.
Jeffery Deaver - 'Project X' (26 mei 2011). Jeffery Deaver werd door de erven van Ian Fleming gevraagd het nieuwe James Bond-avontuur te schrijven. Op de website www.jamesbondprojectx.com zal de auteur steeds meer details onthullen. Klik ook hier voor meer informatie.

3 opmerkingen:

Jurgen zei

Dit is wel een boek die ik wil lezen. Zeker om werk (Technical Lead Safety voor E&P contractor)en hobby (lezen van thrillers) te combineren...

jurgen zei

Trouwens bikkels op booreiland is wel de verkeerde benaming... Het platform is namelijk geen boor maar een productie platform met boor faciliteiten.
Kun je o.a. zien aan de poten.

Greetz.

Peter Kuijt zei

@Jurgen: 'Bikkels op booreiland' mag dan fout zijn, het allitereert wel lekker. Dus ik laat het gewoon staan. ;-)