07 november 2010

Nagekomen bericht (nieuws, 2010)

VADER EN ZOON FRANCIS KOMEN MET 'SPERVUUR'

Op Valentijnsdag van dit jaar overleed de Britse thrillerschrijver Dick Francis op 89-jarige leeftijd. Twee maanden later kwam de thriller 'Afrekening op Ascot' uit, die de oude meester samen met zijn zoon Felix schreef. En op 6 januari 2011 verschijnt er bij uitgeverij De Arbeiderspers weer een nieuwe 'duo Francis': 'Spervuur'.

Ook 'Spervuur' is een echte 'paardenthriller', waarmee oud-jockey Francis zo bekend werd. Captain Thomas Forsyths deelname aan de missie in Afghanistan komt een abrupt einde wanneer hij ernstig gewond raakt door een bermbom. Om te herstellen gaat Tom terug naar het huis van zijn ouders in Lambourn, waar zijn moeder, de First Lady of Racing, renpaarden traint. Omdat de relatie met zijn ouders altijd moeilijk is geweest verwacht hij niet als een held te worden binnengehaald. Maar evenmin is hij voorbereid op de ontvangst die hem wél te wachten staat.

Dick Francis schreef bij leven en welzijn meer dan veertig titels. Hij won vele prijzen, waaronder de prestigieuze Diamond Dagger Award waarmee zijn bijdrage aan het genre geëerd werd. Zoon Felix heeft hem jarenlang geassisteerd bij de research voor zijn boeken. Sinds 2006 was er sprake van een coschrijverschap. ,,Het is een eer dat ik zijn aanzienlijke erfenis via de nieuwe boeken kan voortzetten'', liet Felix Francis na het overlijden van zijn vader weten.

Dick Francis woonde de laatste jaren van zijn leven op de Kaaiman Eilanden. Hij verkocht zestig miljoenen boeken. Francis' boeken werden in twintig talen vertaald.

Geen opmerkingen: