28 november 2010

De klussenier (nieuws, 2010)

FILMS NOPEN SIMON DE WAAL TOT UITSTEL THRILLER

De maffiathriller 'De vijf families' van Simon de Waal die aanvankelijk komend voorjaar zou verschijnen, ligt pas eind 2011 in de winkels. Reden voor dit uitstel zijn vier filmprojecten, waaraan De Waal werkt.

Een van de projecten is een Telefilm gebaseerd op De Waals thriller 'Cop vs Killer' uit 2005, waarmee hij zowel voor de Gouden Strop als de Diamanten Kogel werd genomineerd. Daarnaast schrijft hij met Thomas Acda aan het scenario van een film. En verder is er een scenarioklus voor de film 'Good Cop, Mad Cop', met hoofdrollen voor Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge. Over het vierde project kan en wil De Waal nog niets kwijt.

'Good Cop, Mad Cop' komt uit de koker van Van Koningsbrugge en Van Erven Dorens. De twee, die enkele seizoenen tegen elkaar streden in het RTL-spelprogramma 'Ik hou van Holland', lopen al sinds 2008 rond met plannen voor een nieuwe, komische tv-serie voor SBS6. Maar deze zender heeft daar geen budget voor. Producent John de Mol wil van 'Good Cop, Mad Cop' nu een bioscoopfilm maken. ,,Er liggen twee hele goede scripts op de plank en we gaan het nu als speelfilm proberen te maken'', aldus De Mol in Televizier. Volgens De Mol zou het een soort 'komische Baantjer' moeten worden. Van Koningsbrugge zou in 'Good Cop, Mad Cop' de rol spelen van een voormalig legercommandant die in zijn politiekorps gedwongen wordt samen te werken met de zoon van de locoburgemeester (Beau van Erven Dorens).

'De vijf families' is een thrillerepos over maffiaclans ten zuiden van Napels. Overigens betekent uitstel van deze thriller niet dat er komend voorjaar helemaal geen nieuw werk van De Waal in de boekhandel zal liggen. In april 2011 verschijnt bij uitgeverij Lebowski namelijk 'Een schot in de roos', het vierde deel in de De Waal & Baantjer-serie over de oudere rechercheur Peter van Opperdoes en zijn jongere collega Jacob.

(Bron: o.a. Televizier)

Geen opmerkingen: