10 november 2010

True crime (nieuws, 2010)

'BONITA AVENUE' IN DE VERNIELING

In diverse Nederlandse boekhandels zijn de afgelopen weken exemplaren verscheurd van 'Bonita Avenue', de debuutroman van Peter Buwalda. De vernielingen deden zich voor in verschillende winkels in Utrecht, Leiden en Oegstgeest, meldt uitgeverij De Bezige Bij.

De Koninklijke Boekhandels Bond zal een waarschuwing op hun website en in het boekhandelsbulletin plaatsen en roept hun leden op alert te zijn. Ook zullen waar mogelijk camerabeelden worden onderzocht om de identiteit van de dader te kunnen achterhalen. De Bezige Bij verzoekt getroffen boekhandelaren zich te melden bij de uitgeverij.

Buwalda's roman over de ondergang van een ambitieuze familie verscheen op 23 september. Het boek gaat over Joni Sigerius, de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, die samen met haar vriend Aaron een handeltje drijft dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, die zomer komt ook de enige en echte zoon van Sigerius vrij uit de Scheveningse gevangenis. Acht jaar later pas – Joni verdient inmiddels miljoenen in Los Angeles – verneemt Aaron wat er zich in 2000 werkelijk heeft afgespeeld.

Buwalda's boek werd overigens afgelopen week na een volgens De Bezige Bij 'ongekend spannende' veiling tussen zes grote Duitse uitgevers verkocht aan Rowohlt. Deze uitgeverij brengt ook boeken van auteurs als Paul Auster, Jonathan Franzen, Nicole Krauss, Salman Rushdie, David Mitchell, Vladimir Nabokov en John Updike op de markt.

Geen opmerkingen: