04 november 2010

Stieg en ik (nieuws, 2010)

'Weduwe' Larsson kiest voor De Geus

Eva Gabrielsson, met wie de in 2004 overleden Zweedse thrillerschrijver Stieg Larsson tientallen jaren samenleefde, publiceert begin februari 2011 haar memoires onder de titel Millennium, Stieg en ik. Dat meldt website De Papieren Man.

Het boek verschijnt in Nederlandse vertaling bij uitgeverij De Geus, die het aankondigt als 'een aangrijpend relaas over haar leven met Stieg Larsson, de hausse aan aandacht rondom het verschijnen van de Millenniumreeks en Larssons plotselinge dood op 50-jarige leeftijd'.

De 'weduwe' van de schrijver is in een juridische strijd verwikkeld met de officiële erfgenamen van Larsson, zijn vader Erland en zijn broer Joakim. Gabrielsson en Larsson waren niet getrouwd.

De rechten van de memoires van Gabrielsson werden in Nederland in een bieding aan De Geus verkocht. De auteur nam het besluit niet alleen op basis van het geboden voorschot; ook het profiel van de uitgeverij speelde een rol. Gabrielsson gaf aan 'zich het meest verwant met De Geus te voelen'. De Geus is niet de uitgever van de Millennium-boeken zelf, dat is Signatuur.

(Bron: De Papieren Man)

Geen opmerkingen: