04 november 2010

Succesreeks (nieuws, 2010)

PENOZA KRIJGT VERVOLG

De misdaadserie 'Penoza' van de KRO krijgt een vervolg. De tweede reeks van de succesvolle tv-serie wordt in het voorjaar van 2012 uitgezonden bij de KRO op Nederland 3, zo heeft de omroep laten weten.

Het vervolg zal uit ten minste tien afleveringen bestaan. Volgens de omroep is nog niet bekend of het tweede deel zich wederom in de onderwereld van Amsterdsm zal afspelen. Het scenario voor de eerste serie werd geschreven door Pieter Bart Korthuis, die het script later uitwerkte tot een misdaadroman.

De eerste reeks van Penoza is inmiddels verkocht aan België. De hoofdrollen in de Nederlandse dramareeks worden vertolkt door onder anderen Monique Hendrickx en Thomas Acda (foto), Fedja van Huêt, Marcel Hensema, Tom Jansen en Hajo Bruins. Producent Alain de Levita: ,,Razend trots ben ik op 'Penoza'. Diverse landen hebben inmiddels interesse getoond in de serie. Maandag 1 november vond de dvd-presentatie plaats in het bijzijn van de cast. Ook zij zijn erg trots op de serie en zouden graag werken aan een vervolg. Dat gaat er nu komen, geweldig!''

Geen opmerkingen: