01 november 2010

Die Andere Grote Drie (nieuws, 2010)

ESTHER VERHOEF RONDT KAAP VAN 1 MILJOEN BOEKEN

Met het verscheiden van Harry Mulisch zijn de Grote Drie van de Literatuur nu echt ter ziele. Maar die andere Grote Drie, die van de Literaire Thriller, zijn alive and still kicking. Wat heet, ze verkopen als een tierelier...

Want nadat eerder al collega's Saskia Noort en Simone van der Vlugt (in 2009) één miljoen exemplaren van hun boeken hadden verkocht, heeft Esther Verhoef zich nu ook in dit rijtje millionsellers geschaard. Haar uitgeverij Anthos heeft gemeld dat Verhoef vandaag deze mijlpaal heeft bereikt.

Esther Verhoef behoort tot de top van de Nederlandse thrillerschrijvers. In 2006 kwam ze de bestsellerlijsten binnen met 'Rendez-vous', gevolgd door 'Close-up' (2007) en 'Alles te verliezen' (2008). Ze won eenmaal De Diamanten Kogel, was driemaal genomineerd voor de NS Publieksprijs en de Gouden Strop, en tweemaal voor de Diamanten Kogel. In 2009 schreef ze 'Erken mij', het geschenk voor Juni-Maand van het Spannende Boek.

In september van dit jaar verscheen Verhoefs nieuwste thriller, 'Déjà vu'. Van dit boek werden in minder dan vier weken tijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Afgelopen week verscheen haar columnbundel 'Is uw man al af?'. De vertaalrechten van haar boeken zijn verkocht aan de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Rusland, Denemarken, Frankrijk en Spanje. (foto auteur: Merlijn Doomernik)

Geen opmerkingen: