15 november 2010

True crime, deel twee (nieuws, 2010)

BOEKENSCHEURDER BETRAPT

Peter Buwalda
De man die het boek 'Bonita Avenue' van Peter Buwalda in diverse boekwinkels heeft beschadigd, is vorige week betrapt bij de Literaire Boekhandel aan de Lijnmarkt in Utrecht. Het boek gaat over de vuurwerkramp. Een lezer van de Twentsche Courant Tubantia zegt de boekenscheurder aan het werk te hebben gezien.

„Ik wilde het boek hebben en de man was er iets schimmigs mee aan het doen. Hij liep schielijk weg. De twee exemplaren bleken een scheurtje in de voorkant te hebben. Ik heb de verkoopster op de hoogte gebracht.''

De lezer zegt dat de man geen gevaarlijke indruk maakte. „Hij is behoorlijk oud en ongevaarlijk. Het was geen crimineel, hij deed het onhandig. Met een boek van Japin dekte hij zijn handelingen af en met zijn duim scheurde hij de dunne kaft.''

De man heeft in een anonieme brief aan uitgever De Bezige Bij zijn excuses aangeboden. Hij schrijft in de brief dat zijn gedrag te wijten was aan overspannenheid. Ook laat hij enveloppen met 20 euro bezorgen bij gedupeerde winkels.

Schrijver Peter Buwalda zei zaterdagochtend in het L1 Cultuurcafé geen idee te hebben waarom de man het juist op zijn boek gemunt heeft. Hij ontkent dat het een publiciteitsstunt is.

(Bron: Twentsche Courant Tubantia en L1)

Geen opmerkingen: