09 november 2010

Bericht na Twitter (nieuws, 2010)

SASKIA NOORT VERKOOPT TWEE MILJOEN BOEKEN

Gisteren twitterde ze zelf al vrolijk rond dat ze twee miljoen boeken heeft verkocht, vandaag komt Ambo Anthos, de uitgeverij van Saskia Noort, er nog eens met een persbericht achteraan. Maar de uitgever wist toch nog een nieuwtje te melden: in het najaar van 2011 verschijnt Noorts nieuwste thriller met als - waarschijnlijke - titel 'Koorts'.

Het is zo langzamerhand algemeen bekend: Saskia Noort is de meest succesvolle Nederlandse (thriller)schrijfster van dit moment. Ze debuteerde in 2003 met 'Terug naar de kust' gevolgd door 'De eetclub' (2004), 'Nieuwe buren' (2006) en 'De verbouwing' (2009). Zowel 'Terug naar de kust' als 'De eetclub' werd genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Sindsdien weigert Noort haar boeken voor deze prijs in te zenden. De schrijfster publiceerde ook drie columnbundels: 'Aan de goede kant van 30', '40 - over lijf en leven van een veertiger' en 'Babykoorts'.

Haar werk verschijnt in meer dan 15 landen, waaronder Duitsland, Engeland, Rusland, Zweden en Frankrijk. In februari 2010 won Saskia Noort voor 'Petits meurtres entre voisins', de Franse vertaling van 'De eetclub', de Prix SNCF du Polar, de Franse publieksprijs voor spannende boeken. Op 15 november gaat de tweede verfilming van haar werk, de film 'De eetclub', in première. In 2009 werd 'Terug naar de kust' verfilmd, met Linda de Mol in de hoofdrol. Ook bewerkte Noort het Vlaamse scenario voor de film 'Loft', die op 15 december 2010 in première gaat. In 2011 wordt haar meest recente thriller, 'De Verbouwing', verfilmd door Will Koopman, met Tjitske Reidinga in de hoofdrol.

Geen opmerkingen: