18 november 2010

Wordt verwacht 211 (nieuws, 2010)

MINIATUUR ONDER HAAR ROK

In april 2011, vlak voor de Maand van het Spannende Boek dat ditmaal als thema de historische thriller heeft, verschijnt een roman die naadloos daarop aansluit. Het gaat om de spannende roman 'Het raadsel van Botticelli' van Marina Fiorato, waarover uitgeverij Artemis meldt dat deze zich afspeelt in de kunstwereld van het vijftiende-eeuwse Italië

'Het raadsel van Botticelli' kent een niet zo brave heldin. De jonge vrijgevochten Luciana die als prostituee én als schildersmodel werkt, wordt door een van haar voornaamste klanten gevraagd om te poseren voor een bevriende schilder. Deze schilder blijkt niemand minder te zijn dan Sandro Botticelli.

Luciana poseert als de centrale figuur Flora op zijn beroemde schilderij 'La Primavera'. Wanneer de kunstenaar haar echter wegstuurt zonder haar te betalen, steelt een woedende Luciana een niet-afgemaakte miniatuur van het schilderij. Hiermee zet ze een reeks van gebeurtenissen in gang en binnen een paar uur nadat Luciana de miniatuur onder haar rok heeft meegesmokkeld zijn er drie moorden gepleegd.

Wat kan er zo kostbaar zijn aan dit schilderij? Luciana richt zich tot monnik en bibliothecaris Guido van Sante Croce met wie ze Venetië ontvlucht, langs de negen steden in het vijftiende-eeuwse Italië om de geheimen van 'La Primavera' te ontcijferen.

Marina Fiorato is half Italiaans, half Engels. Ze werd 37 jaar geleden geboren in Manchester en groeide op in Yorkshire. Ze studeerde geschiedenis aan de universiteiten van Oxford en Venetië. Nadat ze was afgestudeerd aan de universiteit volgde ze een opleiding aan de kunstacademie. Fiorato is getrouwd met acteur en filmmaker Sacha Bennett. De schrijfster verkocht de rechten van 'Het raadsel van Botticelli' en de opvolger voor 250.000 pond (ruim 270.000 euro) aan de Verenigde Staten en Duitsland. Haar debuut 'De glasblazer' wordt verfilmd.

Geen opmerkingen: