02 november 2010

De seks is minder... (nieuws, 2010)

VLAMING HOUDT VAN SPANNING IN BED

Uitgeverijen in Vlaanderen hebben niets meer te klagen. Bleek vorige week al uit een onderzoek van de Belgische vervoersmaatschappij dat reizigers in de trein het liefst een boek lezen, nu blijkt de Vlaming ook al de slaapkamer te hebben verheven tot leeszaal.

In bed lezen is een uiterste populaire bezigheid, zo wijst een onderzoek van de Slaapraad in opdracht van boekverkoper ECI uit. Van de ruim 2800 ondervraagde Vlamingen blijkt maar liefst 92,5 procent het fijn te vinden om in horizontale toestand pagina's van een boek om te slaan.

Lezen in bed is populairder dan de liefde bedrijven. Want daar bezondigt 'slechts' 67 procent van de respondenten zich in meer of mindere mate aan. Naar televisie of een dvd kijken komt op plaats drie met 27,7 procent. Slechts 6,6 procent doet iets met een laptop tussen de klamme lappen.

De Vlaming heeft het graag spannend in de slaapkamer, in ieder geval wat betreft de keuze van zijn boek. In de enquête werd ook het genre gepeild dat graag gelezen wordt. Een spannend boek kan bijna twee derde van de ondervraagden korte of langere tijd bezighouden en ook detectiveverhalen (42%), waargebeurde verhalen (36%), thrillers (24%) en avonturenverhalen (20%) blijken een aangename afsluiter van de dag. De roman (56%) en de klassiekers uit de literatuur (28%) kunnen zich handhaven in de top van populairste genres. Hoewel het momenteel hete thema's zijn in België, behoren religie en politiek tot de minst populaire genres als lectuur in bed.

(Bron: Knack en persbericht ECI/De Slaapraad)

Geen opmerkingen: