24 november 2010

Vijf schoolboeken (nieuws, 2010)

TWEETS VOOR HET GOEDE DOEL

De deelnemende auteurs twitteren al dagen met buitensporig veel enthousiasme over de verhalenbundel 'Stampvol spannende verhalen voor het goede doel'. Sommigen beloven een exemplaar aan hun zoveelste nieuwe 'follower'. En waarom ook niet? De opbrengsten van de bundel komen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid goed terecht.

Maandag 22 november overhandigde Gouden Strop-winnares Marion Pauw (foto), auteur van 'Jetset' en 'Daglicht', een cheque ter waarde van 35.000 euro aan John Wood, ex-topman van Microsoft en de voorzitter van de stichting Room to Read. Het bedrag is de opbrengst van de bundel 'Stampvol verhalen voor het goede doel', die in 2009 verscheen. Tegelijkertijd werd de nieuwe bundel 'Stampvol spannende verhalen voor het goede doel' gepresenteerd.

De non-profitorganisatie Room to read bekommert zich om de meer dan 76 miljoen kinderen in ontwikkelingslanden die niet naar school gaan. Ze leren niet lezen of schrijven. De opbrengst van 'Stampvol spannende verhalen voor het goede doel' komt ten goede aan Room to Read, die boeken en scholing verzorgt voor kinderen in Azië en Afrika. De organisatie heeft inmiddels de levens van meer dan 3,1 miljoen kinderen veranderd. Elk verkocht boek van 'Stampvol spannende verhalen voor het goede doel' levert 5 schoolboeken voor kinderen in ontwikkelingslanden op.

'Stampvol spannende verhalen voor het goede doel' bevat korte verhalen, voor het merendeel speciaal voor deze gelegenheid geschreven, van de volgens uitgeverij A.W. Bruna 'succesvolste' Nederlandse en Vlaamse thrillerschrijvers van dit moment. Willem Asman, Marianne en Theo Hoogstraaten, Marion Pauw, Bavo Dhooge, Suzanne Vermeer, Milou van der Will, Simon de Waal, Alex van Galen, Daniëlle Hermans, Judith Visser en alle andere auteurs in deze bundel, en diverse bedrijven die hielpen bij het tot stand komen van deze uitgave, werkten allemaal belangeloos mee.

Het boek telt 220 pagina's en kost 9,95 euro.

Geen opmerkingen: