16 november 2010

'Harry, wir brauchen den Wagen' (nieuws, 2010)SLAPEN MET DERRICK

Slapen met Sherlock Holmes, Agatha Christie, Maigret of Derrick? Fans van klassieke misdaadseries kunnen sinds kort terecht in het Krimi-Hotel in Hillesheim in de Duitse Eiffel.

Het hotel is een trekpleister voor liefhebbers van detectives en misdaadromans. In verschillende themakamers kunnen gasten bij zijn of haar favoriete krimi slapen, en zich wanen op de plaats delict. Oude Chesterfield meubels en een antieke inrichting versterken de geheimzinnige sfeer.

In elke kamer herinneren details aan een specifieke krimiheld of serie. Zo zit er in de kamer van Alfred Hitchcock (foto) een zwarte vogel; een verwijzing naar 'Psycho', waarin het conserveren van dode vogels de hobby van hoofdpersoon Norman Bates is.

In de kamer van James Bond ligt het ijzeren gebit van tegenstrever Jaws uit de film op het nachtkastje, en elke kamer beschikt over een knop, die een passend geluidsfragment door de kamer kan laten schallen. In de kamer van Derrick klinkt er bijvoorbeeld 'Harry, wir brauchen den Wagen. Sofort.'

Het hotel organiseert ook 'misdaadwandelingen' waar je van plaats delict naar plaats delict gaat. Ook worden regelmatig thrillerauteurs uitgenodigd die lezingen geven.

(Bron: De Telegraaf en Krimihotel)

Geen opmerkingen: