19 november 2010

Wordt verwacht 212 (nieuws, 2010)

ANTHOS LANCEERT NIEUWE NAMEN

Uitgeverij Anthos laat komend voorjaar de lezer kennis maken met drie nieuwe auteurs in het thrillergenre. Geen schrijvers van vaderlandse bodem, maar twee Britse auteurs en één Amerikaan.

'De gifboom' van Erin Kelly wordt gepresenteerd als een 'briljant geconstrueerde psychologische thriller over passie, vriendschap en moord'. Het is het debuut van de in Londen wonende Kelly. Ze doceert Engels aan Warwick University en werkte ruim tien jaar als freelance journalist voor onder andere Daily Mail, The Guardian en Cosmopolitan.

Het verhaal: Karen is bijna afgestudeerd. Haar studententijd heeft ze doorgebracht met drie brave huisgenootjes in een keurige wijk van Londen. Maar dan ontmoet ze Biba en haar broer Rex, twee bohemiens die een leven vol drugs, drank en drama leiden in een bouwvallige villa in Highgate. Karen stort zich vol overgave in het losbandige leven dat ze nooit heeft gekend. Het drietal brengt de zomer met elkaar door in een gelukkige bedwelming, die verdoezelt dat het onheil nadert: aan het eind van de zomer verstoren twee brute moorden de idylle.

Tien jaar later rijdt Karen in een auto door Londen, met Rex naast zich. Op de achterbank zit de negenjarige Alice. Karen en Alice hebben zojuist Rex opgehaald uit de gevangenis, waar hij zijn straf heeft uitgezeten. Maar was Rex wel schuldig? Welk geheim draagt Karen met zich mee? En waar is Biba? 'De gifboom' ligt vanaf maart 2011 in de winkel. (foto auteur: Middelton Mann)

BUSJE KOMT ZO

Volgens prijswinnende auteur C.J. Box raakt 'Neem nooit afscheid' van zijn collega Doug Magee de lezer in het hart. Volgens Box blijft het boek (verschijningsdatum: april 2011) spannend tot de laatste bladzijde.

Magee verwoordt in zijn thriller de grootste nachtmerrie van elke ouder, stelt de uitgever. Misschien nog moeilijker dan je kind voor het eerst naar school brengen, is het voor het eerst alleen op vakantie laten gaan. Lena Trainor heeft net met pijn in het hart haar dochter Sarah op de bus naar zomerkamp gezet, als er een tweede bus arriveert om de kinderen op te halen. Niemand blijkt iets te weten van de eerste bus.

Sarah is samen met drie andere kinderen ontvoerd en binnen enkele uren ontvangen de ouders een mail waarin een miljoen dollar wordt geëist. Terwijl de ouders de grootste angsten uitstaan en hun huwelijken steeds meer onder druk komen te staan, probeert de politie de waarheid te vinden tussen de leugens en tegenstrijdige verklaringen. De gebeurtenis speelt de ouders tegen de politie en tegen elkaar uit, terwijl het lot van de ontvoerde kinderen in de waagschaal wordt gesteld.

Doug Magee is persfotograaf, scenario- en kinderboekenschrijver, filmproducent en regisseur. Hij woont in Harlem. Met 'Neem nooit afscheid' schreef hij zijn thrillerdebuut. (foto auteur: Mark Caparosa)


Over Sam Eastland wil de uitgeverij niet meer kwijt dan dat het het pseudoniem is van een Britse auteur die in de Verenigde Staten. En ook nog dit: Eastland is de kleinzoon van een rechercheur uit Londen, die deel uitmaakte van het beroemde Ghost Squad, een speciale afdeling van Scotland Yard, in de jaren veertig. 'Het oog van de rode tsaar' dat in mei 2011 in de winkel ligt, is het eerste boek van een serie met inspecteur Pekkala in de hoofdrol.

Na de Russische Revolutie raakt inspecteur Pekkala, ooit de rechterhand van de tsaar, in ongenade. Hij wordt gevangen gehouden in een goelag in het Siberische woud. Maar dan blijkt dat zijn kwaliteiten onmisbaar zijn: Pekkala krijgt van Stalin de opdracht de moordenaar van de adellijke familie Romanov te vinden. Deze missie brengt Pekkala en zijn broer Anton die hij al jaren niet heeft gezien, weer bij elkaar.

De lichamen van de Romanovs worden gevonden, op één na. Terwijl flashbacks onthullen wat zich in het verleden tussen beide broers heeft afgespeeld, ontvouwt zich in het heden een mysterie. De getuigen die kunnen helpen de moordenaar van de Romanovs te vinden - en het antwoord op de vraag of de laatste Romanov wellicht ontsnapt is - worden een voor een vermoord. (foto auteur: Catherine Robohm Watkins)

Andere nieuwe titels:

Jane Casey - 'Brandbaar' (april 2011). Casey verkocht van haar vorige thriller Spoorloos 25.000 exemplaren. Haar nieuwe gaat over een seriemoordenaar die z'n ding doet in Londen. Er zijn al vijf vrouwen gedood en rechercheur Maeve Kerrigan is vastbesloten de moordenaar te vinden.
Esther Verhoef - 'Nouveau riche & andere verhalen' (mei 2011). Bundel met vier verhalen van Brabantse millionseller. Over onder andere een ontmoeting met oude vrienden en rekeningen die nog openstaan, een eerste date die anders loopt dan verwacht en een plastisch chirurg die een tovenaar blijkt te zijn.
Andrew Pyper - 'De wachters' (maart 2011). Eigentijdse variant op het klassieke spookverhaal in de traditie van Edgar Allan Poe. Een leegstaand landhuis vomt een onweerstaanbare lek voor vier tienerjongens uit een nabijgelegen dorp. In de winter van 1984 verschuilen zij zich in het huis, waar zij hun geheimen delen en hun fantasieën realiteit laten worden. Uiteindelijk zullen ze daar een hoge prijs voor betalen.
Camilla Läckberg - 'Vuurtorenwachter' (maart 2011). Inspecteur Patrik Hedström gaat na een langdurig ziekteverlof weer aan het werk. Hij is zijn kantoor nog niet binnen of hij krijgt al een moordonderzoek toegewezen. Er is een man gevonden in een flat, gedood door een schot in zijn achterhoofd.
Lieneke Dijkzeul - 'Verloren zoon' februari 2011. Vierde deel in de ijzersterke serie rond inspecteur Paul Vegter. Onze held wordt geconfronteerd met twee raadselachtige moorden. De wreedheid ervan schokt hem en vooral zijn jonge rechercheur Renée, die eerder slachtoffer was van een aanslag en sindsdien worstelt met haar angst voor geweld. Lieneke Dijkzeul werd met haar vorige thriller 'De geur van regen' genomineerd voor de Gouden Strop, maar won die niet. Op 2 december hoort ze of ze wel De Diamanten Kogel mee naar huis mag nemen.
Nicci French - 'Blauwe maandag' (mei 2011). Eerste deel in achtdelige thrillerreeks rond psychoanalytica Frieda Klein. Voor meer informatie zie hier.

Geen opmerkingen: