07 april 2010

In verwachting (nieuws, 2010)

SCHIMMIG GEDOE MET BABY'S

Niet alleen een met trots vervullende groeiende kring van lezers weet De Spanningsblog te vinden, ook meer en meer thrillerauteurs hebben de site onder hun favorieten geplaatst en geven een seintje wanneer een nieuw boek op stapel staat. En dat waardeert de redactie in hoge mate.

Ook Marelle Boersma doet kond van haar aanstaande thriller. Op of rond 20 mei 2010 verschijnt bij uitgeverij Verbum Crime haar boek 'De Babymakelaar'. Het is alweer de vijfde thriller van de Wageningse auteur.

Boersma volgt in haar thrillers nauwgezet de tijdgeest. Eerder al focuste ze zich op de bonussen voor topmanagers, de uitwassen van de cosmetische chirurgie en doping en topsport. In 'De Babymakelaar' richt ze de schijnwerpers op het commercieel draagmoederschapt.

Het verhaal: Het leven van musicalster Femke van Dam is bijna volmaakt. Alleen haar grote kinderwens is onvervuld. Ze ziet zich gedwongen haar toevlucht te nemen tot het illegale circuit van commercieel draagmoederschap. Het wordt haar echter al snel duidelijk dat in de wereld van de babymakelaar andere regels gelden. Als haar echtgenoot bij een raadselachtig ongeluk om het leven komt, beseft Femke dat ook haar ongeboren kind gevaar loopt.

Boersma (1957) is werkzaam aan de universiteit van Wageningen, waar ze onderzoek doet naar de schadelijke of juist gezondheidsbevorderende werking van stoffen in voeding. In 2005 debuteerde ze met de thriller 'Nephila’s netwerk', dat, evenals haar tweede thriller 'Stil water' bij uitgeverij Ellessy verscheen. Uitgeverij Karakter bracht vervolgens haar derde en vierde thriller, 'Complex' en 'Schaduwspelen' op de markt, waarna Boersma overstapte naar haar huidige uitgeverij, Verbum Crime.

Boersma schrijft verder regelmatig columns, onder ander voor de website Ezzulia en voor Resource, het Wagenings Universiteitsblad. Ze maakte deel uit van de redactie van Backstage Musical, de Nederlandstalige glossy voor de musicalliefhebber. Verder is de schrijfster een van de drijvende krachten achter het evenement 'Wageningen City Of Crime', dat in juni zijn tweede editie beleeft.

Geen opmerkingen: