21 april 2010

Wordt verwacht 185 (nieuws, 2010)

EEN HOPELOOS VASTGELOPEN ZAAK

'De sensatie voor de Maand van het Spannende Boek', meldt uitgeverij Atlas welgemutst over 'De handen van Kalman Teller' van Gauke Andriesse. Deze thriller van de schrijver uit Voorhout waarin de Amsterdamse privédetective Jager Havix opnieuw de touwtjes in handen probeert te krijgen, verschijnt in mei 2010.

Als de jonge Mira Roes in het ziekenhuis slachtoffer wordt van een verkeerd uitgevoerde medische ingreep, is dat voor haar en haar man Frederik het begin van een tien jaar durende lijdensweg langs tal van medische beroepsorganen en gerechtelijke instanties. Ondanks haar ernstige verminkingen vallen de rechterlijke uitspraken keer op keer in haar nadeel uit en lijkt het er steeds meer op dat de schuldige de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Als haar zaak hopeloos is vastgelopen, besluit haar protégé, de vermogende Joodse zakenman Kalman Teller, de hulp in te roepen van privédetective Jager Havix. Wanneer Havix een belangrijke getuige weet te achterhalen, loopt het spoor dood. Maar Kalman Teller laat Havix niet meer met rust. Waarom is hij zo vasthoudend en wat is er waar van de geruchten dat deze overlevende van de Holocaust zo'n teruggetrokken bestaan leidt, omdat hij iets heeft te verbergen?

Gauke Andriesse (1959) werkte tien jaar als ontwikkelingseconoom in het Andesgebergte van Ecuador. Nu reist hij regelmatig naar Indonesië en de Filippijnen om instellingen te ondersteunen die microkredieten verlenen. Van zijn hand verschenen eerder 'De dode opdrachtgever' (2007), 'De verdwenen schilderijen' en 'Stilzwijgen'. Dat laatste boek werd vorig jaar genomineerd voor de Gouden Strop.

Geen opmerkingen: