28 april 2010

Brandpunt (nieuws, 2010)

NICCI FRENCH EREGAST(EN) OP THRILLERFESTIVAL BRUGGE

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni vindt 'Poirot in Bruges', het Knack Thrillerfestival in Brugge plaats. De Vlaamse bestsellerauteur Pieter Aspe en zijn Britse collega('s) Nicci French zijn de eregasten.

In Brugge werd afgelopen maandag 'Poirot in Bruges' aan de pers voorgesteld. Het nieuwe evenement zal zich voltrekken in de Stadsschouwburg van Brugge. Het thrillerfestival wordt geopend met de uitreiking van de Knack Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse thriller. De winnaar ontvangt zijn prijs, een cheque van 5000 euro en een gegraveerde Montblancpen, uit handen van het schrijversduo Nicci French. Pieter Aspe, de andere eregast van het festival, wordt er geïnterviewd samen met Herbert Flack, die commissaris Van In vertolkt in de VTM-serie Aspe. Het Nederlandse ensemble Rigor Mortis zorgt voor muzikale intermezzo's.

Op zaterdag 19 juni is een Beurs van het Spannende Boek in de foyer van de schouwburg het brandpunt van een reeks activiteiten rond misdaadliteratuur. Aanstormend talent signeert er zij aan zij met gevestigde auteurs. Zeker 25 Vlaamse thrillerschrijvers zullen aanwezig zijn op het nieuwe festival.

Naast het crème de la crème van de Vlaamse thrillerscene zal ook Nicci French er zijn opwachting maken. Zij worden later in de theaterzaal geïnterviewd door dé Vlaamse thrillerspecialisten: Poirotjuryleden John Vervoort (recensent De Standaard) en Fred Braeckman (recensent Knack en De Morgen). Daarnaast zijn er ook diverse debatten, pleidooien van topadvocaten, een workshop creatief schrijven met Bob Van Laerhoven, intieme voorleessessies op diverse locaties in het theatergebouw, een moordspel, misdaadwandelingen, en in de kelder ensceneert de federale politie een heuse crime scene. De dag wordt afgesloten met de preview van 'Blauw bloed', niet het gelijknamige royaltyprogramma van de EO, maar een nieuwe aflevering uit de VTM-reeks Aspe die wordt ingeleid door de hoofdrolspelers Herbert Flack en Francesca Vanthielen.

(Bron: Knack.be)

Geen opmerkingen: