01 april 2010

Barmhartig en bescheiden (nieuws, 2010)

SCHRIJVER VAN 'THE WIRE' OVERLEDEN

De Amerikaanse scenarioschrijver David Mills is op 48-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij schreef voor televisieseries als 'ER' en 'The Wire'. Mills was dinsdag 30 maart aan het werk op de set van 'Treme' in New Orleans toen hij onwel werd. De schrijver werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

HBO, de zender achter 'Treme', laat weten diep geraakt te zijn door het verlies van Mills. ,,Hij was een barmhartige en bescheiden man. David heeft ons te vroeg verlaten, maar zijn briljante werk zal doorleven.''

Mills was naast auteur ook uitvoerend producent van 'Treme', een serie over muzikanten in New Orleans, drie maanden na de orkaan Katrina. De Nederlandse acteur Michiel Huisman heeft ook een rol in de serie. De eerste aflevering van 'Treme' wordt op 11 april uitgezonden.

De overleden auteur begon zijn carrière als verslaggever van The Washington Post voordat hij zich aan het schrijven van scenario's waagde. Behalve aan 'ER' en 'The Wire' werkte hij ook aan de dramaseries 'The Corner', 'Homicide: Life on the Street' en 'NYPD Blue'. Als producer was hij verbonden aan de miniserie 'Kingpin', over een Mexicaans drugskartel. Mills won in 2007 een Edgar Award voor 'The Wire'.

Geen opmerkingen: