14 april 2010

Uit de duim (nieuws, 2010)

RVD EN OM: TOMAS ROSS VERKOOPT ONZIN

Het Openbaar Ministerie (OM) en de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ontkennen ten stelligste dat Karst Tates als beveiliger voor de kroonprins heeft gewerkt. Wim de Bruin reageert namens het Landelijk Parket: ,,Vorig jaar heeft de Dienst Nationale Recherche (DNR) uitgebreid onderzoek gedaan naar de achtergronden van Karst Tates. In de genoemde periode werkte hij ergens anders, namelijk bij een tankstation.''

Het weekblad Story bracht vandaag het verhaal dat Karst Tates in 2003 door prins Willem-Alexander zou zijn ontslagen als beveiliger van Villa Eikenhorst. Thrillerschrijver Tomas Ross, die eerder boeken schreef over het Englandspiel, de Greet Hofmans-affaire, de val van Srebrenica, de dood van Mathilde Willink en de moord op Pim Fortuyn, zegt in het roddelblad dat hij dit heeft vernomen van een 'vooraanstaand persoon die beschikt over contacten in de allerhoogste kringen'.

Vreemd genoeg vertelde Ross, die vooral bekend is om zijn misdaadromans in het faction genre: deels fictie, deels realiteit, dit al in zijn in september 2009 verschenen boek 'Het meisje uit Buenos Aires'. Ook verklapte hij juni 2009 tijdens een vraaggesprek in de bibliotheek van Delft dat hij Karst Tates een rol had toebedacht in de thriller.

Het verhaal is volgens Ross dat toen het weekblad Privé enkele jaren geleden foto's afdrukte van de verbouwing van het landhuis Eikenhorst op het Wassenaarse landgoed, Tates zou zijn ontslagen door Willem-Alexander. Hij had het pand namelijk namens een beveiligingsbedrijf juist moeten bewaken tegen opdringerige persfotografen.

Tates reed op koninginnedag 2009 in Apeldoorn voor de ogen van de koninklijke familie in volle vaart met zijn auto dwars door een mensenhaag. Bij het drama vielen acht doden, onder wie Tates zelf die de nacht na de aanslag aan zijn verwondingen overleed. Het motief van Tates is nooit duidelijk geworden.

(Bron: De Telegraaf. Nu.nl, De Spanningsblog)

Geen opmerkingen: