08 april 2010

Pak de Emir (nieuws, 2010)

TOM CLANCY HEEFT RENDEZ-VOUS MET HELDEN

De Amerikaanse bestsellerauteur Tom Clancy, die maandag 12 april 63 jaar wordt, stuurt in zijn nieuwe thriller aan op een hernieuwde ontmoeting tussen helden Jack Ryan (o.a. uit 'Patriot games') en John Clark ('Executive orders'). De twee, die al eerder samen optrokken in 'Clear and present danger', gaan het kwaad in de wereld te lijf in 'Dead or alive', een thriller die zich afspeelt na de aanslagen van 11 september 2001.

Clancy's Amerikaanse uitgever G.P. Putnam's Sons, een imprint van Penguin Group, kondigde deze week aan dat zijn nieuwe thriller op 7 december op de markt zal verschijnen. De eerste druk bedraagt maar liefst 1.750.000 exemplaren. Clancy heeft de thriller samen geschreven met Grant Blackwood, een veteraan van de Amerikaanse marine, die eerder coproducties verzorgde met Clive Cussler. 'Dead or alive' is Clancy's eerste boek in zeven jaar.

'Dead or alive' richt zich op de Campus, een geheime Amerikaanse terreurbestrijdingsorganisatie, waarvoor onder anderen Jack Ryan werkzaam is. Aan het begin van het verhaal is de 'war on terror' nog allesbehalve gewonnen en een overwinning lijkt ook niet een van de hoogste prioriteiten van president Kealty, Jack Ryans opvolger in het Witte Huis.

De Emir, een sadistische moordenaar en meesterbrein achter terreuraanslagen op Westerse doelen, wist tot dusver te ontkomen aan justitie en gewapende strijdkrachten. Maar de Campus is hem nu op het spoor. Jack Ryan en zijn collega's hebben opdracht gekregen de Emir te pakken te krijgen, dood of levend.

(Bron: The Independent)

Geen opmerkingen: