15 april 2010

Naar Siberië (nieuws, 2010)

THRILLERAUTEUR VERSTRIPT HELD

Pim Faber, eindredacteur bij het tv-programma TROS Vermist, publiceerde begin 2009 zijn debuutthriller 'Costa Killer', over een seriemoordenaar die in een van de heetste zomers van de eeuw zijn slag slaat langs de Hollandse kust. De hoofdrol in deze thriller is weggelegd voor de Rotterdamse speurder P.B. Lebandowski en zijn onafscheidelijke metgezel, de boxer Jim.

Faber ging wat betreft Costa Killer niet over één nacht ijs. Hij deed maar liefst twintig jaar over het boek. Omdat tussen het idee om een boek te gaan schrijven en de uiteindelijke realisatie 'wat tijd' is gaan zitten, had Faber gelegenheid genoeg om zich in zijn hoofd een voorstelling te maken van zijn 'helden'. ,,Ze waren in de loop der jaren zo voor me gaan leven dat ik ze uit kon tekenen. Als ik had kunnen tekenen tenminste'', schrijft Faber op zijn weblog.

Op zijn site verscheen 'iets dat op een strip leek'. ,,Beetje de stijl van Kapitein Rob. Drie plaatjes met daaronder een verhaaltje. Best leuk, maar toch ontstond bij mij al snel het idee dat het beter moest kunnen!'' Faber kwam in contact met stripscenarist Arno van Dijk (bekend van de striptrilogie 'Faith McKeon') en tekenaar Vick (www.vick-comix.nl), die wel te porren waren voor een Nederlandse misdaadstrip. Faber had een verhaal geschreven dat zich onder meer afspeelt in Siberië, waar gezocht wordt naar een verdwenen criminoloog.

Faber, Van Dijk en Vick hebben inmiddels een trailer gemaakt van het verhaal Siberisch koud, waarmee uitgevers worden benaderd. Basis van het verhaal is een reis die de programmamaker ooit voor TROS Vermist naar Siberië maakte. Volgens Faber hebben enkele uitgevers van stripalbums al hun interesse getoond. Faber: ,,We hopen binnenkort met hen om tafel te zitten.'' (klik op de afbeelding om te vergroten; zie ook de site van Pim Faber)

1 opmerking:

jurgen zei

Eén van de weinige Nederlandstalige misdaadauteurs die ook in strips doet. Naast de al wat oudere (vorige eeuw) HaVanK, Robert van Gulik, JW van der Wetering en Jacques Post. Is het nu dus de tijd van wederom Havank (door Danier), Aspe (al 4 verschenen van twee verschillende auteurs) en dus Pim Faber.
Hoop dat het Pim gaat lukken. PB Lebowski leent zich er volgen s mij wel voor.