16 april 2010

Gangsterliefje (nieuws, 2010)

De vrouw van 'de minister' doet boekje open


Deze week is het non-fictieboek 'Gangsterliefje tegen wil en dank' verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Hierin staat 'het ware verhaal' van Priscilla Jourdan, vrouw van voormalig Holleeder-verdachte Marcel Kaatee.

Jourdan is al veertien jaar de vriendin van Marcel Kaatee, de man die de afgelopen jaren door justitie en in de media is afgeschilderd als het financiële brein van de vermeende criminele witwas- en afpersingsorganisatie van Willem Holleeder.

Officier van Justitie Koos Plooij en zijn toenmalige collega (thans VVD-Kamerlid) Fred Teeven bestempelden Kaatee als Holleeders 'minister van Financiën', tijdens de eerste openbare rechtszitting op Schiphol in mei 2006 en vlak daarna in de beveiligde rechtbank in Osdorp. De rol die het Openbaar Ministerie Kaatee toebedeelde en de daaruit voortvloeiende beeldvorming in de media waren daarna onuitwisbaar.

Kaatee is na drieënhalf jaar, waarvan acht maanden in hechtenis, vrijgesproken van alle beschuldigingen. Toch hebben de verdenkingen nog steeds een onvoorstelbare invloed op zijn privéleven en dat van zijn omgeving. Jourdan beschrijft hoe zij als 'vrouw van' deze ingrijpende periode heeft beleefd. Haar eigen zaak moest aan de kant zodat zij de bedrijfsvoering van Kaatees 'gokpaleizen' op de Wallen op zich kon nemen.

Geen opmerkingen: