08 april 2010

De eerste namen (nieuws, 2010)

VEEL SCANDINAVISCHE GROOTHEDEN OP POWER OF PLOTS

Dinsdagavond 1 juni opent Juni - Maand van het Spannende Boek in de Amsterdamse Melkweg voor de vierde keer met The Power of Plots. Scandinavische misdaadliteratuur is dit jaar het thema.

Naast de auteur van het geschenkboek 'Onmacht' - en tevens eregast van de avond - Charles den Tex, zijn voor deze Avond van het Spannende Boek de volgende namen bevestigd: Maj Sjöwall (helft van het beroemde Zweedse duo Sjöwall & Wahlöö), strafrechtadvocaat Jens Lapidus, de Noorse bestsellerauteur Unni Lindell, schrijversduo Roslund & Hellström, multitalent Jo Nesbø, de Finse 'anchorman' Matti Rönkä, voormalig journalist Leif Davidsen, IT’er en schrijver Mikkel Birkegaard en winnares van de Danske Banks Literaturpris, dichteres en auteur Pia Juul. Meer namen worden later aan de openbaarheid prijsgegeven.

Op deze avond maakt juryvoorzitter Koos Postema de winnaar bekend van de Gouden Strop 2010. De vier of vijf nominaties voor deze prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek worden op 27 april onthuld. Verder zal de Schaduwprijs aan de beste thrillerdebutant worden uitgereikt. Ook van deze prijs worden 27 april de genomineerden - drie in totaal - gepresenteerd. Op www.maandvanhetspannendeboek.nl is medio deze maand het volledige programma van de avond te vinden.

Geen opmerkingen: