23 april 2010

In het nauw (nieuws, 2010)

THEO MAAASSEN IN DEN TEX-SERIE

De acteurs Daan Schuurmans en Theo Maassen (foto) vertolken de hoofdrollen in de nieuwe VPRO-serie 'De macht van meneer Miller', naar het gelijknamige boek van Charles den Tex. Deze zomer beginnen de opnames van de vierdelige serie, die vanaf 7 november te zien is bij de publieke omroep.

Pieter Kuijpers en Edward Stelder zijn verantwoordelijk voor het scenario, de regie is in handen van Peter de Baan en David Lammers. De eerste aflevering is op zondag 7 november te zien op Nederland 3.

In 'De macht van meneer Miller' werkt Michael Bellicher voor een van de grootste adviesbureaus ter wereld. Alles waar hij van droomt, lijkt binnen handbereik. Tot hij na jaren zijn broer weer ziet. De ontmoeting schokt hem. Michael gaat onderuit. Op zijn werk wordt hem de wacht aangezegd.

Om te voorkomen dat hij de volgende dag zijn kantoor niet meer in kan, sluit hij zich op in de kantine. De stomste beslissing van zijn leven. Die nacht is hij getuige van iets wat hij nooit had mogen zien. Vanaf dat moment wordt Michael steeds verder in het nauw gedreven. Tijdens zijn vlucht stuit hij voortdurend op ‘meneer Miller’, een ongrijpbare man die alles over hem lijkt te weten.

Charles den Tex won in 2006 zijn tweede Gouden Strop voor deze thriller. De eerste kreeg hij in 2002 voor 'Schijn van kans', in 2008 won hij voor de derde keer deze prijs met 'Cel', het vervolg op 'De macht van meneer Miller'. Op 7 mei verschijnt Den Tex' nieuwe thriller, 'Wachtwoord', waarin opnieuw Michael Bellicher de hoofdrol speelt.

Geen opmerkingen: