27 september 2012

Kop in het zand (nieuws, 2012)

EN MET DE COMPLIMENTEN VAN STIVORO

Een thriller is het nieuwste wapen in de strijd tegen het roken. Het schrijversechtpaar Judy Lohman heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn nieuwste thriller, die volgens de uitgeverij voor verstokte paffers een extra dimensie bevat. In 'De laatste dag van de Struisvogel' wordt niet alleen de nachtmerrie van een carrièrevrouw beschreven, maar ook hoe zij halsstarrig de gevolgen van haar rookverslaving probeert te negeren.

Stivoro, het expertisecentrum voor tabakspreventie, heeft al jubelend gereageerd. ,,Op humoristische en scherpe wijze wordt de wereld bekeken door de ogen van een verstokte roker'', stelt Rob Broekstra namens de organisatie.

Het verhaal beschrijft de handel en wandel van Dixie Voogd. Die heeft haar leven mooi op orde. Ze heeft werk dat haar uitdaagt en trouwe vrienden. Ze heeft de affaire van haar man naar haar idee overleefd, en twee volwassen zonen die geen echte zorgen geven. Natuurlijk, ze rookt te veel en draagt een jarenlang geheim met zich mee dat ze nauwelijks voor zichzelf durft te erkennen, maar voor de rest? Niets om je verder druk over te maken.

Totdat ze op een dag een bericht van een schim uit haar verleden krijgt. Vanaf dat moment wordt haar rustige leven onderuit gehaald. De nachtmerrie begint. Op alle fronten. Haar gezondheid speelt op. Peter, haar man, verliest zijn baan en lijkt daarna zichzelf te verliezen. Haar demon, de schim uit haar verleden, Lars Kreveld, komt een oude rekening vereffenen. Hij chanteert haar, maar waarmee? Is het een oude misdaad die het daglicht niet kan verdragen of speelt er nog iets anders op de achtergrond mee?

Achter het schrijversechtpaar gaan Junte de Savornin Lohman (1947) en Diety Oppedijk (1959) schuil. De twee debuteerden in 2009 met de thriller 'Project Eva'. Daarna verschenen de roman 'Getekend' en de reisboeken 'Het onbekende Italië' en 'How did you find us?', over Amerika. Daarnaast schrijft het stel maandelijks voor reisverzekeraar Aveco en voor de bladen 'So British and Irish' en CamperReis-Magazin van uitgeverij VL Media.

De laatste dag van de Struisvogel is als ebook verschenen bij uitgeverij Logion en kost € 6,95 (iets duurder dan een pakje sigaretten dus). Het boek is te verkrijgen via o.a. www.ebook.nl/laatstedagvandestruisvogel

Geen opmerkingen: