08 september 2012

Gesignaleerd 159 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

PENNY HANCOCK - HET HUIS AAN DE RIVIER

Bij uitgeverij Cargo is verschenen 'Het huis aan de rivier', het thrillerdebuut van de Britse orthopedagoge Penny Hancock.

Op een winterse namiddag opent Sonia de deur voor de vijftienjarige Jez. Hij komt langs om wat muziek te lenen in het huis aan de rivier de Theems, dat eens haar ouderlijke woning was. Sonia laat hem binnen, maar besluit al snel dat ze hem niet meer laat gaan. Ze wordt overvallen door een obsessief verlangen om Jez te beschermen tegen de buitenwereld.

Tijdens de dagen die volgen wordt Sonia overspoeld door herinneringen aan de intense relatie met haar broer, toen ze tieners waren. Wanneer de zoektocht naar Jez het huis aan de rivier steeds meer nadert, wordt Sonia gedwongen haar plannen te wijzigen, om de verdwijning van Jez verborgen te houden.

Penny Hancock (Londen, 1959) woonde jarenlang in Londen. Ze is orthopedagoge op een lagere school en reisde de hele wereld over. Ze woont nu in Cambridge met haar man en drie kinderen.

Penny Hancock - Het huis aan de rivier. Vertaling: Daniëlle Stensen. Uitgeverij Cargo, 352 pag., €19,90. ISBN: 978 90 234 7343 5

Penny Hancock vertelt in de Richard And Judy Book Club meer over haar debuut:

Geen opmerkingen: