07 september 2012

De ene beproeving na de andere (nieuws, 2012)

VERFILMING THRILLER OVER 'THE RED RIPPER' IN AANTOCHT

Het succes van de verfilming van de thriller 'Snabba Cash', het debuut van de Zweedse schrijver-advocaat Jens Lapidus, opende voor diens landgenoot Daniel Espinosa de deuren naar Hollywood. Dit jaar bracht hij de actiethriller 'Safe House' (met Ryan Reynolds en Denzel Washington) naar het witte doek. Ook die film deed het niet slecht.

Een nieuwe verfilming van een thriller staat er naar verluidt voor de Zweedse regisseur met Chileense roots op stapel. Het gaat om 'Kind 44', het veelgeprezen debuut van de Britse schrijver Tom Rob Smith dat zich afspeelt in de Sovjet-Unie onder Stalin. Auteur Richard Price bewerkte het boek tot een filmscript.

Het verhaal volgt de jacht op Ruslands beruchtste seriemoordenaar, Andrei Romanovitsj Tsjikatilo, bijgenaamd The Red Ripper. Hoofdpersoon is Leo Demidov, een held uit de Tweede Wereldoorlog, die sabotagedaden verrichtte achter de vijandelijke linies, en in 1953 officier is bij de binnenlandse veiligheidsdienst in Sovjet-Rusland.

Hij komt op het spoor van de seriemoordenaar, maar niemand bij zijn dienst is daar blij mee. Het bestaan alleen al van zo'n waanzinnige legt de bijl aan de wortels van de 'vrijmakende' Sovjet-maatschappij, waar de toekomst alle geluk voor iedereen zal inhouden als ze nog maar even geduld willen hebben. Demidov moet samen met zijn vrouw Raisa de ene beproeving na de andere doorstaan om zijn meerderen te overtuigen van zijn theorie over de seriemoordenaar. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

(Bron: firstshowing.net)

Geen opmerkingen: