08 september 2012

Gesignaleerd 160 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

KEVIN GUILFOILE - DE DUIZEND

Bij uitgeverij Marmer verscheen afgelopen week 'De Duizend', een nieuwe thriller van de Amerikaanse auteur Kevin Guilfoile.

Tien jaar na de onopgeloste moord op haar vader, de prominente componist Solomon Gold, tevens artistiek leider van het Chicago Symphony Orchestra, keert Canada Gold terug naar haar geboorteplaats voor een op het oog vreemde opdracht. In Las Vegas, waarheen ze was gevlucht na de dood van haar vader, heeft ze door haar bijzondere gaven - een onbeperkt geheugen en ongekende wiskundige vermogens - een discutabele reputatie opgebouwd aan de pokertafels, in rechtbanken en casino's.

Eenmaal in Chicago ontdekt Canada een verband tussen de moord op haar vader en een geheim genootschap genaamd De Duizend, een verborgen groepering van machtige individuen die een eeuwenoude wetenschap en traditie in stand houden: de geheime leer van Pythagoras. Haar ouders hadden banden met De Duizend en ongewild raakt Canada verzeild in een moorddadige strijd tussen twee partijen: zij die haar willen gebruiken en zij die haar willen vermoorden.

Kevin Guilfoile (1968) is auteur, essayist én humorist. Als essayist publiceert hij onder andere in de New York Times. Eerder schreef hij Moordenaar zonder gezicht, dat in vijftien talen is verschenen. Guilfoile woont in Chicago.

Kevin Guilfoile - De Duizend. Vertaling: Kathleen Rutten. Uitgeverij Marmer, 396 pag., € 19,95. ISBN 97894 6068 079 3

Geen opmerkingen: