07 september 2012

Gevaarherkenning (nieuws, 2012)

ESTHER VERHOEF STRAALT IN TWEEVOUD

Ze is 43, heeft haar rijbewijs sinds 1986, rijdt in een Mercedes 500SL en - ach, waarom ook niet? - een Citroën C3. Gemiddeld vier keer per jaar wordt ze op de bon geslingerd. Ze rijdt soms wat te hard, maar... houdt ook rekening met anderen.

Ziehier het profiel van thrillerschrijfster Esther Verhoef, zoals opgetekend in het jongste nummer van ANWB Kampioen. De Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond vroeg BN'er Verhoef of ze er heil in zag om - na 26 jaar - opnieuw rijexamen te doen. En lef kan haar niet ontzegd worden, want ze stemde in.

In het blad onthult ze dat ze wel eens door een muur is heengereden, pardoes een achtertuin in. En kreeg ze op de snelweg met haar oude Porsche een klapband en reed ze bij iemand achterop. Maar ach, dat waren jeugdzonden.

De praktijkproef vond plaats in haar woonplaats Den Bosch, waar ze met man Berry inmiddels werkt aan een nieuwe EscoBer-thriller met de lekkere vergeetjemoerstaaltitel 'Overkill' (verschijning mei 2013). ANWB-examinator Jurgen Popelier constateert dat de auteur stevig doorrijdt. Ze nadert de kruispunten misschien met een iets te hoge snelheid en ze geeft niet altijd even goed richting aan, maar door de bank genomen rijdt ze haar ronde overtuigend en relaxed. Ze slaagt voor haar praktijkproef.

Voor haar theorie-examen zakt ze echter. Juist deze schrijfster van soms stevige actiethrillers maakt een fout te veel op het onderdeel gevaarherkenning. De wetregelkennis zat wél snor. Uiteindelijke rapportcijfer werd een 6,9, eentiende punt minder dan Ajax-coach Frank de Boer, maar wel weer ruim boven de 5,4 van Wolter Kroes en de 5,0 van Willie Wartaal Dat moet haar dan toch weer goed doen.

(Bron: ANWB Kampioen)

Geen opmerkingen: