17 september 2012

Van 24 naar Cel (nieuws, 2012)

AMERIKAANSE FILMSTUDIO KOOPT RECHTEN DEN TEX-THRILLERS

De Amerikaanse filmmaatschappij 20th Century Fox heeft de rechten van de thrillerserie over Michael Bellicher gekocht. De makers van de hitserie '24' gaan Bellicher voor de Amerikaanse markt bewerken, aldus de Nederlandse producent Pupkin.

De Bellicher-trilogie is gebaseerd op de met twee Gouden Stroppen bekroonde boeken van schrijver Charles den Tex. In de speelfilm 'Bellicher: CEL', die vanaf 4 oktober in de bioscopen draait, wordt de identiteit van communicatieadviseur Michael Bellicher (Daan Schuurmans) gestolen. In de eerder uitgezonden VPRO-serie 'De Macht van Meneer Miller' (2010) wordt hij verdacht van moord. De verfilming van 'Wachtwoord', het derde deel van de trilogie, is in voorbereiding.

De hoofdrollen in de Nederlandse versie van Bellicher worden naast Daan Schuurmans gespeeld door Tim Murck, Anniek Pheifer, Anna Drijver en Huub Stapel.

Nederlandse thrillerseries scoren goed op de Amerikaanse markt. Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat ook de reeks 'Penoza' een Amerikaanse remake krijgt.

(Bron: Gooi- en Eemlander, Pupkin)

Geen opmerkingen: