30 september 2012

Gesignaleerd 169 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

TESS FRANKE - IN HAAR EER

Bij uitgeverij Anthos is verschenen 'In haar eer', de vijfde thriller van Tess Franke waarin strafadvocate Femke Wolzak de hoofdrol speelt.


Als Femke Wolzak de verdediging van een verkrachter op zich neemt, wordt dat haar niet in dank afgenomen. Haar firma Wolzak, Spreeuwenberg en Spreeuwenberg doet namelijk geen zedenzaken, maar alleen zware misdaad.

Het conflict tussen de partners loopt hoog op. En niet alleen neemt ze nog een verkrachtingszaak aan, ook waart er een lustmoordenaar rond door Amsterdam - een zieke geest in een gezond lichaam, een man zonder medelijden en zonder gezicht.

Achter Tess Franke (1970) gaat volgens uitgeverij Anthos de 'letterkundige duizendpoot' Gert Jan de Vries (1963) schuil. Hij schreef onder andere 'Ik heb geen verstand van poëzie' (over uitgever Geert van Oorschot) en 'Gedroomd wielrennen' (over Leontien van Moorsel). Hij is samensteller (met Ilja Leonard Pfeijffer) van 'De canon van de Europese poëzie. 500 gedichten die iedereen gelezen moet hebben'. In 2011 maakte De Vries, die onder andere ook thrillerrecensies voor NRC Handelsblad schreef, dat hij eigenlijk Tess Franke was, hetgeen tot enige commotie onder critici en collega-auteurs leidde.

Tess Franke - In haar eer. Uitgeverij Anthos, 261 pag., € 19,95. ISBN: 978 904 141 539

Geen opmerkingen: