07 september 2012

Wie maakt Bond los? (nieuws, 2012)

JAMES BOND VEILT HEBBEDINGETJES VOOR HET GOEDE DOEL

Diverse Aston Martins, boeken, rekwisieten, affiches en kostuums uit alle 23 James Bond-films worden deze maand geveild voor het goede doel. De memorabilia voor de '50 Jaar James Bond'-veiling komen rechtstreeks uit de opslag van EON Productions, het bedrijf achter de reeks films, die met Sean Connery in de hoofdrol in 1962 van start ging met 'Dr. No'.

Circa veertig kavels zullen voor de onlineveiling van 28 september tot 8 oktober beschikbaar komen voor liefhebbers. Nog eens tien kavels zijn uitgezocht voor een aparte veiling op 5 oktober in Londen, als onderdeel van EON's festiviteiten voor James Bonddag.

De catalogus biedt hebbedingetjes uit alle Bond-jaren, van de Aston Martin die door Daniel Craig als Bond bestuurd werd in 'Quantum of Solace' (maar hopelijk niet het vehikel op de foto, dat tijdens de opnamen in het water geraakte), zijn horloge uit de komende film 'Skyfall' tot eerste edities van Bond-schepper Ian Flemings romans 'Dr No' en 'From Russia With Love'.

Kavels op de onlineveiling zullen worden aangeboden vanaf 50 pond (63 euro) per stuk. De opbrengst komt ten goede aan allerlei instellingen waaronder Unicef, de Royal Navy & Royal Marines Charity, Women for Women International en het Science Museum in Londen.

(Bron: De Morgen)

Geen opmerkingen: