05 april 2012

Wordt verwacht 288 (nieuws, 2012)

DOOD ONDER WERKTIJD

Uitgeverij Mistral heeft een nieuw genre ontdekt: de kantoorthriller. Dat stempel drukt ze op het boek 'Tijdens kantooruren' van Aefke ten Hagen, dat in augustus 2012 in de boekhandel ligt.

Malou werkt bij een doodgewoon kantoor, met leuke en wat minder leuke collega's, computerproblemen en onschuldige flirts. Wanneer een collega onder werktijd om het leven komt, staan alle verhoudingen op scherp.

Volgens de recherche is het een ongeluk, maar ongewild komt Malou achter de waarheid. Eén ding is volgens Mistral zeker: zo spannend is het op kantoor nog nooit geweest.

Aefke ten Hagen is sociaal psycholoog en werkt zelf ook in een kantoortuin, aldus haar profiel op Twitter. Ze is dol op Nieuw-Zeeland en sushi en schreef diverse korte verhalen die in de prijzen vielen en verfilmd zijn (NCRV). Ze debuteerde met de roman 'In naam van mijn vader'.Andere nieuwe titels:

Griselda Molemans - 'Tot op het bot' (mei 2012). In New Orleans overlijden enkele bewoners onder verdachte omstandigheden. Journali
ste Fay Pizarro gaat op onderzoek uit en verzeilt daarmee in de wereld van de voodoo. Met 'Oog van de Naald' bereikte Molemans de longlist van de Gouden Strop 2012

Geen opmerkingen: