22 april 2012

Gesignaleerd 125 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

CLARA SÁNCHEZ - WAT JOUW NAAM VERBERGT

Bij uitgeverij Cargo is verschenen de psychologische thriller 'Wat jouw naam verbergt' van de Spaanse auteur Clara Sánchez.

Sandra is dertig en zwanger van een man van wie ze niet houdt. Als ze haar baan opzegt en zich terugtrekt in een dorpje aan de Spaanse kust, leert ze de bejaarde Fredrik en Karin Christensen kennen. Het Noorse echtpaar vangt Sandra op en biedt haar zelfs kost en inwoning aan, in ruil voor de zorg voor de hulpbehoevende Karin.

De komst van de mysterieuze Julián verstoort hun idyllische samenleven. Julián vertelt Sandra over choquerende gebeurtenissen uit zijn WO II-verleden en dat van de Christensens. Hoewel Sandra Julián aanvankelijk niet gelooft, beginnen haar langzaam de geheimzinnige gewoontes van het echtpaar en hun duistere vrienden op te vallen. Ondanks haar groeiende inzicht beseft ze niet dat ze haar eigen leven en dat van haar kind in gevaar brengt.

Clara Sánchez (Guadalajara, 1955) groeide op in Valencia en studeerde Spaanse taal- en letterkunde in Madrid, waar ze nog steeds woont. Ze doceerde aan de universiteit, is columniste van El Pais en heeft een blog bij www.elboomeran.com. Sánchez schreef eerder diverse met literaire prijzen bekroonde romans. Met 'Wat jouw naam verbergt' won ze de Premio Nadal 2010.

Clara Sánchez - Wat jouw naam verbergt. Vertaling: Irene van de Mheen. Uitgeverij Cargo, 432 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 7163 9

Geen opmerkingen: