05 april 2012

Heeft Miepie het gedaan? (nieuws, 2012)

ACTEUR PETER RÖMER SCHRIJFT MOORDROMAN

De Amsterdamse acteur Peter Römer, telg uit een beroemde acteursfamilie, heeft het spannende genre ontdekt. Bij De Fontein verschijnt in juni 2012 'Chantage', door de uitgeverij bestempeld als 'moordroman'.

De uitgever belooft 'entertainment van de bovenste plank'. Het verhaal: Actrice Karina wordt dood aangetroffen in bed. Rechercheur Hannah Vermeer wordt op de zaak gezet en ziet de lijst van mogelijke daders snel groeien. Was het Addy Lust, gevierd roddeljournalist met wie Karina jarenlang een haat-liefde-verhouding had? Of Miepie, de interieurverzorgster van Karina en van vele andere BN'ers? Of toch haar stiefvader Willem Anker, zelf een bejubeld acteur. De relatie tussen de twee was immers al jaren bekoeld.

De zaak komt in een stroomversnelling wanneer Hannah erachter komt dat Karina aan haar memoires werkte. Er komen dreigbrieven over belastende feiten die in haar memoires zouden staan, maar waar is het manuscript gebleven? Wie heeft er belang bij dat dit verdwijnt en wie chanteert nu eigenlijk wie?

Peter Römer (15 september 1952) is naast acteur, ook televisieproducent en -regisseur alsook scenarioschrijver. Hij speelde onder andere vele rollen op televisie, waaronder de serie 'Dagboek van een herdershond'. Ook speelde hij in de films 'Pastorale 1943' en 'Dokter Pulder zaait papavers'. Na 1985 speelde, schreef en regisseerde hij voornamelijk voor televisie. Hij schreef onder andere het scenario van de televisieseries 'De Brekers', 'De kip en het ei' en 'Baantjer', waar hij ook twaalf jaar de producent van was.

Van 1990 tot 2010 was hij als Hoofd Drama en Creative Director verbonden aan achtereenvolgens John de Mol Producties en Endemol Nederland. Peter Römer is de zoon van acteur Piet Römer. Zijn eigen dochter Nienke en zoon Thijs zijn ook acteurs. Via Thijs is hij tevens de schoonvader van actrice Katja Schuurman.

1 opmerking:

Guido Huisintveld zei

En Katja Schuurman is vriendin van Bridget Maasland, die een kortstondige relatie had met Johnny de Mol, zoon van John de Mol, de broer van Linda.
Dusss...