27 april 2012

Gesignaleerd 128 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

ARNALDUR INDRIDASON - VERDWIJNPUNT

Bij uitgeverij Q verschijnt dinsdag 1 mei 'Verdwijnpunt', een nieuwe thriller van de IJslandse verteller Arnaldur Indriðason. Met daarin de terugkeer van inspecteur Erlendur Sveinsson. De speurder was in de laatste boeken van Indriðason met vakantie.

Inspecteur Erlendur Sveinsson bezoekt in de Oostfjorden zijn ouderlijk huis, dat al jaren leeg staat. Hij wordt er opnieuw herinnerd aan de verdwijning van zijn broertje, waar hij zich persoonlijk verantwoordelijk voor voelt.

Maar niet alleen gebeurtenissen uit zijn eigen leven, ook andere onopgeloste zaken komen bovendrijven. Zo raakte jaren geleden tijdens een storm in de bergen een groep Britse soldaten spoorloos. In dezelfde nacht verdween ook een jonge vrouw, die nooit meer werd teruggevonden. Erlendur dwingt zichzelf een confrontatie met het verleden aan te gaan.

Arnaldur Indriðason (Reykjavík, 1961) is historicus en schrijver. Hij is winnaar van de Martin Beck Award (voor de beste thriller in Noord-Europa) en de CWA Gold Dagger Award (de grootste prijs voor het spannende boek). Van Indriðasons boeken zijn wereldwijd meer dan zes miljoen exemplaren verkocht.

Arnaldur Indriðason - Verdwijnpunt. Vertaling: Adriaan Faber. Uitgeverij Q, 272 pag., € 19,95. ISBN: 978 902 144 196 2.

Geen opmerkingen: