17 april 2012

Gesignaleerd 124 (nieuws, 2012)

vers van het mes!

JULIÁN SÁNCHEZ - DE STEM VAN DE DODEN

Bij uitgeverij Q is vandaag verschenen 'De stem van de doden' van Julián Sánchez.

In dit deel van de Barcelona-serie wordt politie-inspecteur David Ossa geconfronteerd met een moeilijke opdracht: het oplossen van een meervoudige moord en een zelfmoord op de Rambla, midden in het hart van Barcelona. Ossa begrijpt al snel dat dit een speciale zaak is, met kanten die het gezond verstand te boven gaan.

Het onderzoek voert hem terug naar een onopgeloste zaak uit 1969, die bijna identiek lijkt aan de zaak die hij onder handen heeft. Als zijn superieuren merken dat hij weinig vorderingen maakt, wordt hij gedwongen het onderzoek af te sluiten. Maar Ossa weigert en vervolgt zijn zoektocht, die hem langzaam binnen voert in een fascinerende wereld, waarin het bovennatuurlijke een steeds grotere rol krijgt. Ondanks het risico om voor gek te worden verklaard, bijt Ossa zich steeds vaster in deze zaak.

Julián Sánchez (1966), opgegroeid in Barcelona, woont in San Sebastián. Behalve schrijver is hij ook scheidsrechter in de eredivisie van het Spaanse basketbal. Hij debuteerde succesvol met de roman 'De antiquair'.

Julián Sánchez - De stem van de doden. Vertaling: Marga Greuter en Margriet Muris. Uitgeverij Q, 504, pag., € 19,95. ISBN 978 90 214 4218 1

Geen opmerkingen: