19 april 2012

Aan de overkant (nieuws, 2012)

'NIEUWE BUREN' WORDT TV-REEKS

In de jaren tachtig zond de VARA de televisieserie 'Nieuwe buren' uit. Het was een dramaserie rond de bewoners van de nieuwbouwwijk Zandmere in Flevoland. Nieuwkomers zijn het gemengd Nederlands-Antilliaans echtpaar Niels en Lisa Drijver en hun vier kinderen uit eerdere huwelijken. Leontine Borsato speelde destijds twee seizoenen mee in deze reeks, geregisseerd door Nico Knapper ('Zeg 'ns AAA').

Nu komt er een nieuwe serie onder dezelfde titel. Maar ditmaal is de reeks gebaseerd op de thriller van Saskia Noort (foto). De bestsellerauteur tekende daartoe vandaag het contract, zo liet ze weten via Twitter.

Als de serie het boek uit 2006 enigszins volgt, dan krijgt de kijker verwikkelingen te zien van twee stellen uit de Vinexwijk De Zonnepolder: het echtpaar Peter en Eva en hun overburen Steef en Rebecca. Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, en kleuterleidster Eva zien hun kinderwens maar niet vervuld worden. Peter heeft namelijk lui zaad. Als gevolg hiervan staan hun seksleven en huwelijk onder zware druk. Maar hun overburen, politieman Steef, een ex-Dutchbatter met posttraumatisch stresssyndroom, en zijn vrouw Rebecca brengen daar verandering in. Steef en Rebecca zijn ervaren swingers, overtuigde partnerruilers die geregeld stoom afblazen in parenclubs. Ze slagen er in Peter en Eva in te wijden in de wereld van de 'swing'. Maar van ruilen komt huilen...

Wie in de serie gaat spelen, is nog niet bekend. Evenmin is een naam van een regisseur vrijgegeven. Met de bewerking tot tv-reeks van 'Nieuwe buren', zijn nu al Noorts boeken 'hergebruikt', hetzij voor film, hetzij voor een toneelstuk (of beide). Ook van Noorts jongste thriller, 'Koorts', wordt een film gemaakt, zo werd onlangs gemeld.

Geen opmerkingen: